Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2006

Καφε Καναπέδες... (2)

Ο Νικος δουλεύει ήδη δύο χρόνια εκεί, οσο καιρο δηλαδή λειτουργεί και το μαγαζί.Άπο την πρωτη στιγμή που το είδε ηθελε να δουλεψει εκεί, ηξερε οτι αυτος επρεπε να είναι εκει μέσα, ήξερε τι επρεπε να γίνει, δεν τον ένοιαζαν ούτε τα λεφτά ουτε οι ασφάλειες ουτε οι άδειες,ούτε τίποτα γραφειοκρατικής φύσης, ήθελε απλά να διαχειρίζεται τα πάντα σε σχέση με το μαγαζί, την εξυπηρέτηση, την ατμόσφαιρα και την ενεργεια που διακινείται εκεί μέσα. Τους καφέ καναπέδες δεν τους διαλεξε ο ίδιος, ούτε και είχε ασχοληθεί με την διακόσμηση του μαγαζιού ο ιδιος. αν και όταν πήρε την απόφαση να δουλέψει εκει δεν υπήρχαν ούτε καφέ καναπέδες ούτε χρωματιστά μαξιλαρια ούτε πορτοκαλί χρώμα σκορπισμένο στον αέρα. όλα αυτα τα δημιούργησαν μετα μαζί με την Μυρτώ.Μαζί περπαταγαν όταν είδαν να το αδείαζουν και να το κλεινουν για παντα, ήταν όμως τέτοια η ενέργεια που είχε το μέρος που δεν έπρεπε να χαθεί για κανένα λογο, και οι δύο ένιωσαν αυτή την ενέργεια, τούς κυρίευσε, την ένιωσαν να μπάινει μέσα τους, να εισχωρεί στο δέρμα τους, να την αναπνέουν, να γεμίζει την αυρα τους, να τους τρυπάει σε κάθε εκατοστό του σώματός τους.Ήταν τόσο ωραία η αίσθηση αυτη που δεν έπρεπε να χαθεί.
Τα κανόνισαν όλα, θα έκαναν τα πάντα για να αποκτήσουν αυτό το χώρο. είχε γίνει το κέντρο του κόσμου, και ήταν απλά ένα ημιυπόγειο σε ένα μικρό δρομάκι στον λυκαβητό.
Τον πρώτο καφέ καναπέ τον βρήκαν στα σκουπίδια λιγα στενα παρακάτω, μόνο που ήταν λερωμένο το υφασμά του, και αυτός ο καναπές είχε την δικιά του ιστορία. Τίποτα μέσα στο μαγαζί δεν αγοράστηκε απλά, όλα είχαν διαγραψει μια διαδρομή στο παρελθόν τους, ακομα και τα μαξιλάρια τα έφτιαξαν οι ίδιοι, κανενα δεν είναι όμοιο με το άλλο. όλα έιχαν την δικιά τους προσωπική, μοναδική ταυτότητα...η ένεργεια του τόπου, τους έδινε ωθηση για να συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία τους.... Οι υπόλοιποι καφέ καναπέδες συλλεχθηκαν σε διαδρομες ανα την Ελλάδα, καθε καφε καναπες που έβρισκαν τους οδηγούσε και σε μία ιστορία, πάντα μάθαιναν πού ήταν πριν και γιατι βρέθηκε πεταμένος...αρκετα συχνα άκουγαν την δικαιλογία, άλλαξαν οι ιδιοκτήτες αλλαξαν και τα έπιπλα, πεθαναν οι ιδιοκτήτες πέθανε και ό,τι είχαν. Η απόφασή τους ήταν να βρούν ενεργεια δίνοντας ενέργεια, οι καφέ καναπέδες είχαν πολύ ενέργεια μέσα τους και αυτο που είχαν να κάνουν, ήταν να την αναδείξουν και αυτή με την σειρά της να αναδείξει ξεχασμένες ενέργειες σε άλλα σώματα...

0 Κραξίματα:

Δημοσίευση σχολίου

<< Home