Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006

ΠΟΝΟΣ =ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

"ΣΗΜΕΡΑ: Η Αγγελική Σωτηροπούλου, φριχτά αλλά όχι φανερά κακοποιημένη επιστρέφει σπίτι της μαζί με τον άντρα της Κώστα Σωτηρόπουλο, υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικής και κάτοχο διπλής ταυτότητας
Εδώ και 20 χρόνια η Αγγελική δεν έχει γνωρίσει κάτι πέρα από τα όρια του σπιτιού της, της οικογένειάς της, του άντρα της, των παιδιών της και της ζωής τους. Εδώ και 20 χρόνια ξυπνάει, μιλάει, αναπνέει, ζει γι’ αυτούς. Εδώ και 20 χρόνια απολαμβάνει όλα τα υλικά αγαθά που της προσφέρονται. Εδώ και 20 χρόνια έχει χαθεί σε ένα λιβάδι γεμάτο κατακόκκινες παπαρούνες. Εδώ και 20 χρόνια έχει χαθεί μόνη της σε μια Πρωτομαγιά.

Ένα μήνα πριν: Η Αγγελική μαζί με την Άννα, την μοναδική φίλη της και γυναίκα του κολλητού του Κώστα, ψάχνει στην κάβα της γειτονιάς το αγαπημένο κρασί του Κώστα ενώ ακούει μια οικεία φωνή να της ψιθυρίζει «Πάρε το κόκκινο, μοιάζει με τις κόκκινες παπαρούνες που σου ταίριαζαν τόσο». Το όνειρο στο κόκκινο λιβάδι ζωντανεύει μπροστά της και η Αγγελική βρίσκεται ανάμεσα στις μυρωδιές, στα νέα χαμόγελα, στο φως του ήλιου. Εκεί βρίσκεται και ο Μανόλης , ο άνθρωπος που της έμαθε τον έρωτα, την αγάπη, την Ζωή. Ο Μανόλης Π. Χατζηφωτίου, 20 χρόνια μετά αντικρίζει μια άγνωστη παρουσία, αλλά νιώθει μια αναμφισβήτητα γνωστή και οικεία αύρα.

Μια βδομάδα πριν: Μετά από 4 συναντήσεις, η Αγγελική ζητάει από τον Μανόλη να φύγει και να χαθεί ξανά στο όνειρό της, σε εκείνη την πρωτομαγιά.

Τρεις ώρες πριν: Ο Κώστας με την Αγγελική σε ένα ρομαντικό δείπνο κάπου στο Θησείο ξαναγνωρίζονται... Μετά από πολύ καιρό ο Κώστας προτείνει στην Αγγελική να ζήσουν ότι δεν είχαν ζήσει μέχρι τώρα...Πριν τελειώσει η βραδιά φτάνει στα χέρια της Αγγελικής ένα γράμμα με λεπτομερή περιγραφή όσων είχαν συμβεί στις τελευταίες συναντήσεις της με τον Μανόλη, όπως ακριβώς τα είχε εξομολογηθεί και στην «φίλη της» την Άννα. Υπογραφή: Κώστας Μουτάφης. Η Αγγελική νιώθει το τέλος, νιώθει τον πόνο, τον φόβο, την μοναξιά. Λίγο μετά αφού φεύγουν ήσυχα και διακριτικά ο Κώστας ξανασυστήνεται στην Αγγελική : Κώστας Μουτάφης (γνωστός για την «προσφορά» του στο κύκλωμα λευκής σαρκός), και της παρουσιάζει την κρυφή ζωή του. 3 άντρες που εργάζονται για τον Κώστα μετά από δικιά του εντολή και ενώ ο ίδιος παρακολουθεί βιάζουν την Αγγελική.
Πριν φτάσουν στο αμάξι, ο Κώστας συμμαζεύει λίγο την εμφάνιση της Αγγελική και της ψιθυρίζει «Το κόκκινο σου πάει πολύ, όπως οι παπαρούνες και όχι μόνο...»"


προκειται για ενα δικο μου κειμενο που το εγραψα για ενα σεμιναριο που παρακολουθω και αποφασισα να σας το παραθεσω εδω γιατι όντας καινουρια στον χωρο πρεπει να αποδειξω την ικανοτητα μου στο γραψιμο...!!!

πολυ καψιμο νομιζω....!

0 Κραξίματα:

Δημοσίευση σχολίου

<< Home